Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı manşetlerden düşmüyor… Kaan Çin’i endişelendirdi: Rekabet baskısı oluşturacak

Kaan Mürted Hava Meydanı’nda piste çıkarak, ilk kez havalandı. İlk uçuşu, test pilotu Barbaros Demirbaş gerçekleştirdi.

Tarihi uçuşu yakından takip eden dünya basınının Kaan’a olan ilgisi devam ediyor. Son olarak Çin basını sayfasını Kaan’a ayırdı.

KAAN’ın başarısı, pazar paylarında kayba uğramak istemeyen ülkeleri endişelendirdi.

TRT Haber’de yer alan habere göre, Çin basını, KAAN’ın J-35 uçağı ticaretinde rekabet baskısı oluşturacağını yazdı.

Çin’in önde gelen haber sitelerinden Zaker ‘KAAN, J-35’lerin müşterilerini kapmak ister mi’ manşeti ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde KAAN’ın süpersonik seyir ve yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu vurgulandı,, radar kesit alanı özelliğine yer verildi.

RCS seviyesinin Çin, ABD ve Rus rakiplerinden daha düşük olması nedeniyle görünmezlik seviyesinin daha iyi olduğunun altı çizildi.

Haberde, Türkiye’nin TB-2’de olduğu gibi KAAN’la da Çin’in silah satış payını alabileceği belirtildi.

Pakistan’la yapılan iş birliğinin hatırlatıldığı haberde, KAAN’ın, Çin uçağı J-35 üzerinde ticari rekabet açısından baskı yaratacağı yorumu dikkati çekti.

ÇOK ROLLÜ MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI

Türkiye, Kaan ile 5’inci nesil muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasındaki yerini aldı.

Çok rollü bir milli savaş uçağı olan Kaan, her türlü havadan havaya muharebe ve havadan yere muharebenin gereksinimleri için üstün kabiliyetlere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Kaan, üstün hava hakimiyetini; yeni silahlarla arttırılmış havadan havaya muharebe menzili, yüksek/süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve tam vuruş ile yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle arttırılmış muharebe gücü ile sağlayacak.

KAAN’IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

5’inci nesil savaş uçağı olarak tasarlanan Kaan, insansız hava araçları gibi unsurlarla birlikte çalışabilecek. 1.8 mach azami hıza ulaşabilen Kaan, aynı zamanda radarda düşük görünürlük özelliğiyle öne çıkıyor. Çift motorlu olarak üretilen Kaan, 14 metre kanat açıklığına, 6 metre yüksekliğe ve 21 metre uzunluğa sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir